Últimes Notícies

// Posted by :Marc Retamero Castelló // On :dissabte, 12 de gener del 2013

El Força Lleida Club Esportiu ha caigut al Plantío de Burgos per un clar 81-62, davant el líder de la categoría que ja encadena deu triomfs consecutius. Els de Joaquín Prado, exceptuant ratxes d'anotació aïllades per part de Dani Rodríguez i Miquel Feliu, no han trobat l'encert necessari per poder plantar cara al millor equip de l'Adecco Oro. El partit, lleig i travat, ha estat marcat per l'excessiu protagonisme dels àrbitres que han provocat l'enuig d'ambdós tècnics. Greg Mangano ha debutat amb la samarreta lleidatana aportant sis punts i cinc rebots.


Sikma intenta desfer-se de Djim Bandoumel (Foto: CB Atapuerca)
Tenint en compte l'estil de joc i característiques dels dos equips, es preveia un matx molt físic i amb predomini de la intensitat defensiva. Aquest fet duia Prado a apostar per Sutina en el cinc inicial. Malgrat que un triple de Dani Rodríguez donava avantatge al Lleida (2-3), els deixebles de Casadevall estaven disposats a sumar el seu desè triomf consecutiu i agafaven embranzida amb un triple de Jeff Xavier. Els lleidatans abusaven del triple sense encert i els locals anotaven amb comoditat, obligant Joaquín Prado a consumir el seu primer temps mort (15-6). Una antiesportiva assenyalada a Jorge García, una de les primeres mostres del show arbitral, donava pas a uns minuts plens de despropòsits d'ambdós conjunts. Mangano debutava amb el Força Lleida i el període inicial s'esgotava amb un 19-10 que evidenciava el domini dels locals, que havien perdut per lesió a Pep Ortega en els primers minuts.

Greg Mangano ha deixat alguns detalls del seu talent ofensiu, però davant d'un dels jocs interiors més potents de la lliga s'han evidenciat les seves carències defensives. En la seva primera defensa 1x1 cometia falta sobre l'imponent Sergio Olmos que, a més, anotava la cistella aconseguint el 2+1. Un minut més tard, el pivot del Ford Burgos assolia una contundent esmaixada per sobre del recent fitxatge del Força Lleida (27-12). Mangano s'estrenava en anotació poc després però la important renda favorable als locals no minvava. Els del Segrià no eren capaços de tancar el rebot amb consistència i Marcus Vinícius, tot un gladiador sobradament conegut per l'afició del Barris Nord, s'afartava de capturar rebots ofensius que donaven moltes opcions al seu equip. No obstant, els visitants demostraven que no estaven morts i amb un parcial de 0-7, culminat per Calegari amb un triple, forçaven el temps mort de Casadevall (31-21). Dani Rodríguez estava On Fire i James Johnson l'ajudava amb un triple. Una cistella del propi Rodríguez tancava la primera meitat amb les opcions intactes de donar la sorpresa al feu del líder (37-31).

A la represa, però, va faltar encert. Es van desaprofitar triples lliurats per reduïr encara més el desavantatge i un equip del nivell del Ford Burgos t'ho acaba fent pagar. Errades i pèrdues de pilota van allunyar el Força Lleida del seu rival i una antiesportiva, aquest cop de Calegari, va suposar el 48-35 gràcies a un triple de Jorge García. Els de Joaquín Prado estaven KO i Issác López furgava en la seva ferida anotant un triplàs (56-38). Al final del tercer quart, 60-43 després d'una cistella in extremis d'un Miquel Feliu molt erràtic fins aquell moment.

L'últim quart no hagués tingut massa història de no ser per les decisions del col.legiat Uruñuela Uruñuela, autor d'unes amenaces ("voy a ir a por ti") sobre Jose Simeón que han propiciat l'indignació de l'expedició lleidatana. El públic del Plantío tampoc es mostrava d'acord amb la seva interpretació del reglament, mentre veia com el Força Lleida no es rendia i anava llimant les diferències fins al 67-56 que establia Feliu amb un triple. El capità dels catalans, desaparegut fins aleshores, en clavava un parell més que retallaven les diferències fins als vuit punts. Dani López, no obstant, aconseguia ràpidament un triple que refredava totes les esperances lleidatanes. I si en quedava alguna es perdria en un cúmul de faltes antiesportives i despròposits arbitrals. També una falta tècnica, a Dani Rodríguez, que contribuïa a que l'intractable Ford Burgos engreixés el marcador final (81-62).

FORD BURGOS: Sikma (8), López (17), García (5), Vinicius Toledo (4), Xavier (21) -cinc inicial- Ortega (0), Duarte (0), Aguilar (3), Rocchia (2), Miguel (2), López (7), Olmos (12).

FORÇA LLEIDA: Sutina (2), Rodríguez (16), Oriola (7), Calegari (5), Feliu (11) -cinc inicial- Johnson (8), Bandoumel (2), Simeón (0), Pino (5), Mangano (6).

Parcials: 19-10, 18-21, 23-12, 21-19.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

// Copyright © BASQUET //Anime-Note//Powered by Blogger // Designed by Johanes Djogan //